Picap S.L. distribueix tot el seu catàleg mitjançant Actual Records Distribució per tal de fer arribar als seus clients el seu producte d´ una forma ràpida i còmoda.

XAVIER DOTRAS TRIO-Paintings
(CD) PICAP J
XAVIER DOTRAS TRIO-La maison Jaune
(CD) PICAP J
XAVIER DOTRAS TRIO-Preludes
(CD) PICAP J-CL
XAVIER DOTRAS TRIO-Vincent
(CD) PICAP J
XAVIER DOTRAS TRIO-Nit
(CD) PICAP J


Nascut a Canet de Mar (Alt Maresme) comença els seus estudis musicals de petit influenciat per l’ambient musical de casa seva. Estudia primer amb el seu pare, Jaume Dotras, fins que ingressa com a alumne oficial al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona on pren contacte amb professors com Carme Undebarrena, Xavier Boliart i Carles Guinovart entre d’altres. Allí obté el Títol Superior. Estudia també enginyeria, però, tot i obtenir el títol, no exerceix mai aquesta professió. Paral•lelament als seus estudis de música clàssica i des de molt jove inicia l’aprenentatge en música moderna de forma autodidacta i també basat en l’experiència de tocar en petites orquestres de ball. Més endavant rep classes de jazz de Lluís Escuadra, Joan Monné, Lluís Vergés i Javier Juanco. L’ESMUC (Escola Superior de Música de Barcelona) ha validat el seu currículum amb el Títol Superior de Jazz. Ha tocat amb moltes formacions d’aquest gènere coincidint dalt de l’escenari amb músics com Gork
a Benítez, Alfons Carrascosa, Javier Juanco, Rai Ferrer, Jo Krause, Joan Abril, Michael Weiss, Juan Carlos Narzekian, Jorge Sarraute, Carme Canela, etc. Actualment toca en diverses agrupacions de jazz (duos, trios, quartets, etc) però promociona especialment el seu propi trio que completen Toni Pujol al contrabaix i César Martínez a la bateria. Precisament amb aquesta formació ha enregistrat els CDs “Retrospectives” (2004) , “Nit” (2006) i “Vincent” (2009). El primer CD del trio (“Retrospectives”), en el qual hi col•laborà el saxofonista i flautista basc Gorka Benítez, va obtenir la segona posició en els PREMIS ENDERROCK-2005 dins la categoria “millor grup revelació de jazz”. En el segon CD (“Nit”) hi col•laboren Gorka Benítez (saxo i flauta), Juan Carlos Narzekian (saxo), Joan Abril (guitarra) i Xavier Caselles (veu). El tema “París-99” del treball “Nit” va ser inclòs dins el CD “Jazz from Catalonia 2007” encarregat a Juan Claudio Cifuentes per a promocionar el jazz català a l’estran
ger.

Xavier Dotras ha actuat a les sales i auditoris més importants de Catalunya (Jamboree, Sala Bikini, Jazz Cava de Vic, Auditori de Barcelona, Auditori de Girona, Auditori del Forum, Auditori de Tarragona, etc) i a nombrosos festivals de Jazz de Catalunya i la península. Destaquen també les actuacions fetes al “Jazz Club Soho” de Londres i al “Bath Music Festival”, actuació retransmesa en directe per la BBC (programa Line-up).

Xavier Dotras ha enregistrat amb el seu trio l’últim treball “Vincent” (PICAP 2009) amb la col•laboració de la cantant Carme Canela. Aquest treball està dedicat completament a la vida i obra del pintor Vincent van Gogh. El grup ofereix un espectacle audiovisual basat en la música d’aquest últim CD.

Xavier Dotras també dedica el seu temps a la pedagogia musical, impartint classes de música a centres de secundària i a escoles de música. És també director de l’Orfeó Misericòrdia de Canet de Mar , teclista del mític grup de pop-rock en català “N’gai-n’gai” i pianista del grup de gospel Gospel viu!, formacions amb les que ha enregistrat diversos treballs.

A més a més de “Retrospectives”, “Nit” i “Vincent” ha enregistrat amb el grup Salzburg el CD “Breakfast in Somalia” del qual n’és coautor d’alguns temes i “Cançons de Canet” amb diverses formacions corals de la seva localitat. Ha col•laborat també en altres enregistraments com a músic de sessió. És també col•laborador habitual de les Jam-session de la Sala Mozart de Calella.