XAVI VIDAL & BERNI MORA-Heretges
(CD) PICAP P-R
XAVI VIDAL & BERNI MORA-Elemental
(CD) PICAP P-R
XAVI VIDAL & BERNI MORA-Intro
(CD) PDR P-R
XAVI VIDAL & BERNI MORA-Maquinaria sensible
(CD) PICAP P-R
XAVI VIDAL & BERNI MORA-Després, Aurora
(CD) PICAP P-R


Xavi Vidal i Berni Mora de nou volant, enlairant-se del caos creen “Elemental”.
Aquest univers personal sorprèn per la varietat de registres i la impecable producció, amb la inestimable aportació en la mescla de Maurizio Tonelli, famós productor. Sota el mateix prisma sonor, l’estil musical es desenvolupa viatjant per gèneres diferents.
Àlbum vibrant, dramàtic i intens. Les cançons retraten la realitat del que som i on hem arribat, basant-se amb el més elemental, en el més simple, en els detalls i sensacions més petites i alhora en les més essencials.

No només sorprèn al viatger amb un discurs més visual, sinó que també en la manera com es desenvolupen i com s’interpreten les cançons.

De tot això en tenim constància en el single de presentació d’aquest gran disc “ Voy a volver”, tota una declaració de principis.

Així doncs heus aquí el que és nou i Elemental.


BIOGRAFIA XVB

Nous engranatges...

XVB, el projecte de Xavi Vidal, exlíder de La Gran Aventura, i el seu company de fatigues des de més d’una dècada, Berni Mora, arriba a la cinquena entrega amb Elemental (PICAP, 2008). Igual que en tots els seus treballs, el duet ha produït i firmat la totalitat de les composicions que configuren aquest disc, el segon cantat íntegrament en castellà. Les dotze cançons d'Elemental segueixen un mateix patró estilístic. Xavi Vidal i Berni Mora van acompanyats de banda habitual integrada pel guitarra John Caballés, el baixista Enric Romà i el bateria Gerard Mallorquí. El disc es va gravar a l’estudi Fundaestudi, mesclat a Aurha Estudios i masteritzat als Estudis Nautilus (Itàlia), a més hi ha col·laborat Mar Abella (incipient artista catalana ) entre altres músics.


Nota biogràfica:

1989, a la fi de l’any, es forma a Sabadell LA GRAN AVENTURA, amb Xavi Vidal com a líder i cantant del grup de pop rock català.

1990, registren una maqueta que presenten al concurs organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio “ÈXIT”, arriben a la final i guanyen el concurs. També guanyen el concurs “CLÀXON” organitzat per RAC 105.

Participen en el Mercat de Música Viva de Vic com a invitats especials i toquen en el Festival de Rock del Born juntament amb Sopa de Cabra, Sangtraït i La Madam. Actuen en el programa “Plàstic” de TVE i ”Sputnik” del Canal 33.

El mateix any, llancen el seu primer LP: “LA GRAN AVENTURA” (V.O. Records), mesclat per Jaime Stinus, arriba a ser núm. 1 a València i desperta un gran enrenou en tot Catalunya, sobretot en l’àmbit mediàtic.

1992, CBS-SONY fitxa LGA i llença el seu segon LP: “LÍDERS I ADEPTES”, produït també per Jaime Stinus. Actuen de teloners en la gira de Sau. Actuen de nou en els programes musicals: “Sputnik Total” i “Zona V” del Canal 33.

1993, toquen junt amb Els Pets, Rebeldes, Umpah Pah, Sangtraït, Los Sencillos, Sau, Tancat per Defunció, Bars, Lax'n’Busto i BB sin sed.

També actuen al Palau St. Jordi de Barcelona en un concert en contra de la sida emès pel Canal 33, amb les actuacions de Lluís Llach, Serrat, Dharma, Marc Parrot, Sopa de Cabra i Los Manolos, entre d’altres.

1994, LGA apareix amb el tema “Reines” en el disc recopilatori dels millors directes del rock català amb motiu del 5è aniversari del programa Sputnik del canal 33.

1995, editen el seu últim disc com a LGA: “TRIANGULAR” amb K-Indústria Cultural, una vegada més amb la col·laboració de Stinus.

La revista ENDERROCK vota el disc entre els tres millors discos del '95.

1996, Xavi Vidal se’n va a Bòsnia amb els Rebeldes i ofereixen a Sarajevo el primer concert després de la guerra, conjuntament amb un grup local.

Al desembre d’aquest mateix any, LGA es dissol i ho fa publicant un vídeo on es recullen imatges, directes, clips, entrevistes i un llarg etcètera resumint la trajectòria del grup.

A partir d’aquest moment, Xavi Vidal conjuntament amb Berni Mora posen en marxa el seu propi estudi de gravació i productora: “LA FUNDACIÓ”, i inicien la seva labor treballant per a grups i artistes com ara: Sergio Dalma, Albert Pla, BB sin sed, Passion Fish, Objectes Perduts, Bluestereo, Supersonics, Jan Díaz, Elektor, Pep Pradell, Diuca, Camí del Mig, i un llarg etcètera.

De manera paral·lela, comencen a treballar en les seves pròpies produccions ja com nova formació: XVB

1999, editen el seu primer disc: “V1tal-Pop”, un treball encara experimental per a la nova formació.

2001, editen amb PDR Records: “INTRO”, el seu segon treball, ara ja des d’una concepció més definida del que serà la formació. Un disc que vol representar el nou mil·lenni, la nova era i deixar clar que un nou orde per fer les coses és possible.

2004, treuen el seu tercer treball: “Després, Aurora” amb una producció excel·lent. Editat per Picap. Un disc que segueix la trajectòria del treball anterior, que aposta per una societat de valors més ferms i una mirada més profunda de les coses.

2005, editen el seu quart treball, una altra vegada amb Picap: “MAQUINÀRIA SENSIBLE. De tota la trajectòria d’ambdós components de la formació, aquest és el primer en castellà. Res els aparta de seguir lleials a la seva ideologia, estil i força lírica.

El 27 de febrer actuen a la Sala B del Llum de Gas, presentant el seu últim treball en el Festival BarnaSants.

A l’abril, viatgen a Madrid en gira promocional d’aquest últim treball, on són rebuts amb gran expectació.

2008 , editen “Elemental”, un treball que suposa un enorme salt de qualitat en el seu ja de per si excel·lent carrera.